Svendestykke med højeste karakter!

En kold januarmorgen 2014 mødte vores nye industritekniker lærling Martin til sin første arbejdsdag. Der var 3½ år til han skulle udføre svendestykke.

Martin kom direkte fra HTX og havde hovedet skruet virkeligt godt på. Martin var og er en ung mand som vil frem i verden, han ville prøve alt og lære alt.

Der gik ikke ret længe inden han insisterede på at skulle betjene vores automatisk styret maskiner (CNC)

Vi må erkende at det gav os nogle udfordringer, for standarden var at der lige skulle gå nogle år inden vores lærlinge kom til at opstille og programmere vores CNC maskiner. Men den gik ikke med Martin han ville hurtigere frem. Kun fordi vi kunne se at Martins kompetancer var til stede, fik han lov til at komme hurtigere igang med den del. Martin lærte hurtigt, både at cnc fræse og cnc dreje, og stort set alt hvad han producerede kunne anvendes.

Der gik heller ikke længe inden han også, ytrede ønske om at få lov til at lære at lasergravere. Martin lærte hurtigt både at betjene vores lasergraveringsmaskine, men også at lave filerne i både 2D og i 3D. I dag er det ofte Martin som udfører lasergravering for vores kunder.

I montagen fandt vi også hurtigt ud af at Martins kompetancer strækte sig vidt, og han bidrog med nogle rigtig gode løsningsforslag når sagerne gik i “stampe og drillede vores teknikere. Vi fandt ud at det var her Martins store interesse lå, og vi håber det bliver montage- indkøring og FAT/SAT test af vores special-maskiner, som bliver Martins virke i fremtiden.

Vi har aldrig fortrudt at vi lod Martin komme til “biddet” tidligere end normalt, for han har indfriet alle vores forventninger til fulde.

Martin er nu i skrivende stund netop blevet færdig med sit svendestykke, og har til ingen af hans kollegaers overraskelse fået højeste karakter for sit svendestykke.